Pozycja 373, dział WYDAWNICTWA XIX - XXI WIEKU

poprzednia pozycja     następna pozycja
DISSLOWA Marja - Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć, dekoracji stołu. Przejrz. i uzup. Pani Elżbieta [Kiewnarska]. Wyd. 3 (na s. przedtyt.: Wyd.2 popr. zaaprobowane przez Inst. Gospodarstwa Domowego). Poznań [1938]. Wyd. Polskie R. Wegnera. 8,s.XI, [1],870, [1], 261 ilustracji jedno-i wielobarwnych, opr.pł.oryg. ozdobna.
Stan więcej niż dobry. Praktyczny poradnik dla każdej pani domu, napisany przez wieloletnią dyrektorkę (1870-1936) Szkoły Gospodarstwa Domowego we Lwowie, z praktycznymi uwagami odnośnie prowadzenia domu i nauką o pokarmach. W drugiej części zamieszczone przepisy sporządzania wszelkiego rodzaju potraw, przepisy pieczenia różnego rodzaju ciast, tortów, wyrobów cukierniczych, sporządzanie różnych konserw i zapasów na zimę.
Cena: 600

  
poprzednia pozycja     następna pozycja