Pozycja 146, dział WYDAWNICTWA XIX - XXI WIEKU

poprzednia pozycja     następna pozycja
DISSLOWA Marja - Jak gotować. Praktyczny podręcznik kucharstwa. Poradnik we wszelkich sprawach odżywiania, zestawiania menu, urządzania przyjęć, dekoracji stołu. Przejrz. i uzup. Pani Elżbieta [Kiewnarska]. Poznań [1931]. Wyd. Polskie R. Wegnera. 8,s.XII,870, [1], ilustracje jedno-i wielobarwne, opr.sk.: skóra czarna, złocone zdobienia i napisy.
Podklejone marginesy kilku kart, poza tym stan bardzo dobry. 1 wydanie. Praktyczny poradnik dla każdej pani domu, napisany przez wieloletnią dyrektorkę (1870-1936) Szkoły Gospodarstwa Domowego we Lwowie, z praktycznymi uwagami odnośnie prowadzenia domu i nauką o pokarmach. W drugiej części zamieszczone przepisy sporządzania wszelkiego rodzaju potraw, w trzeciej przepisy pieczenia różnego rodzaju ciast, tortów, wyrobów cukierniczych, na końcu sporządzanie różnych konserw i zapasów na zimę.
Cena: 300

  
poprzednia pozycja     następna pozycja